zaterdag 18 juli 2015

Swinging Saturdays #52: Tour de France


Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!


De tweede week van de Tour de France is bijna voorbij, en we zijn eindelijk in de bergen aan beland. De laatste twee etappes waren vol verrassingen, en daar hou ik van. Nog een weekje en dan weten we wie er naar huis gaat met het geel. Hier mijn impressie van de Tour de France.

1. Kensington ~ War

De  tour startte dit jaar in Nederland, in Utrecht wel te verstaan, daarom beginnnen we met een band uit Utrecht, gewoon omdat het kan. Ik heb gekozen voor de clip van dit nummer, in plaats van mijn gebruikelijke live optredens. Waarom? Deze clip gaat over sport dus meer toepasselijk wordt het niet. In de clip zijn onder andere de volgende sporters te zien:Epke Zonderland, Bart Deurloo & Casimir Schmidt


2. Racoon ~ No Mercy

De tweede etappe eindigde in Zeeland, en ook daar maken ze muziek. De eerste band waar ik dan aan denk is Bløf, maar dat was een beetje te voor de hand liggend. Wist je dat Racoon ook Zeeuwen zijn? No Mercy past erg goed bij deze etappe, het weer had namelijk weinig medelijden met de renners, het regende en de wind was sterk.


3. Triggerfinger ~ I Follow Rivers

De derde etappe starte in Antwerpen, dus nu en band die daar vandaan komt. Triggerfinger! Ik had natuurlijk een ander nummer kunnen kiezen maar dit is gewoon een van de beste covers die ik ooit gehoord heb. Ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen.


4. Mumford and Sons ~ Roll Away Your Stone

De vierde etappe een woord: kasseien!


5. Peter Fox ~ Haus Am See

De 5de etappe eindigde in een Duits feestje, André Greipel won de etappe, en Tony Martin pakte die dag het geel. Dus ja dan ook maar een Duits liedje.


6. Stromae ~ Tous les mêmes

Hoe kan ik een top 10 maken over de Tour de France, zonder een Frans liedje, dat doe je niet. Daarom een van de meest geweldige Franse zangers: Stromae. Een bijzonder talent, klik op play om te horen waarom. Echt een heel vette performance!


7. Queen ~ Bicycle race

Ik zeg niks.


8. Nightwish ~ Over The Hills And Faraway

Heuvels! Ja die hebben we ook gehad in de Tour, en zo te zien volgend er volgende week ook nog een aantal.


9. Biffy Clyro ~ Mountains

De Pyreneeën om precies te zijn, daar zijn we de laatste dagen geweest, nu op naar de Alpen!


10. AC/DC ~ Highway To Hell

De laatste week kan voor veel renners nog wel eens veranderen in een snelweg naar hel. Moe van twee weken af en aan fietsen door heuvels, bergen, kasseien kan niet anders dan af zien zijn. Een highway to hell, voor de renners die niet in form zijn of met gebroken/gekneusde botten rond rijden.


Ik hoop data jullie genoten hebben van deze top 10, ik had echt veel plezier in het samenstellen hiervan.  Soms komen de beste ideeën op de meest rare momenten, dus ook onder het kijken van de Tour. Ik ga nog een week lang lekker genieten van een van de mooiste sport evenementen van de wereld. Wie gaat er volgens jou winnen?

Kijk jij ook naar de Tour de France? 
Wat is je ultieme Tour de France liedje?
Laat het me weten!

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? 
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten