zaterdag 20 juni 2015

Swinging Saturdays #50 ~ Reverend Peyton's Big Damn Band Spotlight

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!


Vier weken geleden kreeg ik een mailje op het werk: wij hebben een concertkaartje over voor Reverend Peyton's Big Damn Band, wie heeft er zin om mee te gaan? De wie? Dacht ik bij mezelf, in eerste instantie, en liet het mailtje eerst even voor wat het was.

Later die dag had ik zo iets van, ik hou van muziek, ik hou van concerten, why not? Dus mailde ik terug dat ik wel zin had om mee te gaan. Ondertussen wist ik nog steeds niet wat voor een band het in hemelsnaam was. 's Avonds toen ik thuis was ging ik natuurlijk ff youtuben en was eigenlijk meteen verkocht.

Op vrijdag 22 mei ging ik dus gezellig met mijn collega's op pad, om in Amsterdam Reverend Peyton's Big Damn Band op te zien treden. Het was echt fantasisch en vind het hoog tijd om jullie ook kennis te laten maken met deze bluesy, blue grass band.

1. Raise A Little Hell

Album: So Delicious!
Zo laten we maar lekker met de deur in huis vallen, let's raise a little hell. Erg aanstekelijk, en ik vind die drum echt lekker.


2. Some Of These Days"ll Be Gone

Album: Peyton on Patton
Luister goed naar wat hij allemaal verteld, ik vond het echt super interessant, en na het kijken van deze video raakte ik verstrikt in de oude delta blues, hier zal ik volgende week meer over vertellen. (Serieus, ik ben zo snel afgeleid als ik iets interessants tegenkom) BTW ik had van Charlie Patton dus nog nooit gehoord.


3. Clap Your Hands

Album: The Wages
Had ik al gezegd dat je muziek kunt maken met een wasbord, niet? Nou kijk dan maar goed!

4. Something For Nothing

Album: Between The Ditches


5. Pot Roast And Kisses

Album: So Delicious!


6. Mama's Fried Potatoes

Album: The Whole Fam Damnily
Om nog even in de kook sfeer te blijven :)


7. Everything's Raising

Album: The Wages


8. Dirt

Album: So Delicious!


9. Easy Coming, Easy Going

Album: Between The Ditches
Bijzonder! Dat je op 3 snaren nog zo fantastisch kan spelen? Perfecte recycling van sigarendozen :)

10. The Creek's Are All Bad

Album: The Whole Fam Damnily

Ken de Reverend Peyton's Big Damn Band al? 
Wat is jouw favoriete nummer?
Laat een reactie achter!

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? 
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

2 opmerkingen:

  1. https://youtu.be/sRWMwpPlm28
    Deze hoort er ook bij, al is het alleen voor de coole clip

    BeantwoordenVerwijderen