zondag 7 juni 2015

Recensie: Crossing ~ Stacey Wallace Benefiel

Titel: Crossing
Auteur: Stacey Wallace Benefiel
Soort boek: Standalone
Uitgever: All Night Reads
Datum van uitgave: 8 Mei 2013
Aantal pagina's: 256 p.
Taal: Alleen verkrijgbaar in Engels
Leeftijdscategorie: New AdultOver Crossing

Hij stal haar lippenstift... en haar hart.

De twintigjarige Dani Walker kan haar geluk niet geloven als ze samen moet werken als acteer partners,  met de knappe Liam Garrett. Maar haar geluk eindigt daar niet want hij eindigt in haar bed.

Ze is een gewoon meisje met een grote mond, waarvan de mannen niet altijd even gecharmeerd zijn. Eigenlijk helemaal niet, want ze heeft tot nu toe alleen maar one-night-stands gehad. Toch laat ze haar onzekerheden los als ze voor Liam valt, maar ze heeft het idee dat hij iets verbergt.

Als Dani eindelijk achter Liam's geheim komt, zal ze degene van wie ze houdt moeten accepteren zoals hij is, of het beste dat haar ooit is overkomen loslaten.

Mijn Recensie

Ik was echt overrompelt na ik dit boek uit had. Dit boek dealt namelijk met issues die ik tot nu toe nog niet ben tegen gekomen in young adult noch new adult boeken. Ik heb nog niet eerder een boek gelezen over Liam's geheim dat ik voor jullie leesplezier niet ga onthullen.

Mijn eerste reactie was zo iets als deze: Ik zag dit zoooooooooo niet aankomen! WAT! NEEE DAT MEEN JE NIET! Zo zat ik dus, hard op te praten tegen de muur (ben ik blij dat ik niet in een openbare ruimte was). Mijn mond viel letterlijk open van verbazing, het is niet vaak dat ik dingen niet aan zie komen, maar ik had alles verwacht behalve dit. Ik bedoel dit niet op een verkeerde manier hoor. Ik ben blij dat hier over geschreven word, en ik kan hier wel mee leven. Het was echt een fantastisch boek.

Ik denkt alleen dat dit boek niet voor iedereen weggelegd is, mensen zoals "de haters", mensen die niet houden van iedereen die anders (gothic, emo, homo, nerd, etc) is  dan zijzelf zullen dit boek niet kunnen waarderen. Ik noem ze "de haters". Ook deze groep zien we terug in het boek, dit maakt het boek nog realistischer. Want zeg nou zelf, de wereld is nu niet altijd even soepel als het om anders zijn gaat. Niet overal zullen bijvoorbeeld homo huwelijken zo makkelijk geaccepteerd worden als in Nederland.

Ook zien we open-minded mensen in dit boek, mensen die open staan voor anders en mensen die elkaar in hun waarden kunnen laten.  Als je niet open staat voor een van de bovengenoemde groepen dan is dit boek je niet aan te bevelen. Maar ik weet dat de boekbloggers-wereld divers is en al-accepterend dus voor jullie zeg ik zet dit boek zeker op je nog-te-lezen-lijstje! Het is echt een aanrader!

Dit boek zit natuurlijk niet alleen vol drama, maar dit is ook gewoon een geweldig liefdesverhaal! Ook misschien wel leuk om te vertellen. Onze hoofdpersoon, Dani, is niet perfect, ze is gewoontjes en zelfs een beetje te dik. Ook is ze erg onzeker en heeft ze weinig zelfvertrouwen, al weet ze dit goed te verbergen achter haar grote mond.

Ook is ze een echte flap-uit, ze zegt soms dingen zonder er over na te denken, welke vaak leiden tot erg komische reacties. Zeker de interactie met Liam, laat je soms achter met een glimlach op je gezicht. Of soms gewoon schaterend van het lachen.

Ook Liam, die door Dani neer wordt gezet als de perfecte jongen, blijkt niet zo "perfect" te zijn als wij denken. Ze zijn samen een perfect koppel.

Waardering

Dit boek dat toch wel met sociale issues dealt, is boven al toch gewoon een liefdesverhaal. En ook al gebeuren er een aantal dingen waar je erg droevig van zult worden, liet het mij toch achter met een lach op mijn gezicht. Gelukkig, want dat is ook wat de mooie cover mij beloofd had. Ik heb verder weinig aan te merken op dit juweeltje. Ik was er van begin tot het einde helemaal in verzonken. Daarom 5 schaatsers!

Citaten

"... I never realized how much I liked the way I looked, until a drunk guy's knee rearranged my face.
I never realized how much love I'd held in my heart, until the sight of watching Liam fade away drained it dry."

Muziek

Christina Aguilera ~ Beautiful

Dit nummer had de theme song kunnen zijn, het geeft heel goed de moraal van dit verhaal weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten