zaterdag 9 mei 2015

Swinging Saturdays #48 ~ Paolo Nutini Spotlight

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!Paolo Nutini in Antwerpen
Vandaag in de spotlight een van mijn favoriete artiesten ooit, Paolo Nutini. Toen New Shoes in 2007 (geloof ik), in de top 40 stond was ik meteen verkocht, ik downloade het album, en vergat vervolgens dat het op mijn computer stond. Op een dag had ik mijn computer weer eens op random afspelen staan en kwam Paolo voorbij met een nummer dat meteen mijn aandacht trok.

Ik besloot om eens goed naar het album "These Street"  te luisteren, en was verbaasd dat het zo ontzettend goed was. Het 2de album "Sunny Side Up" volgde 2 jaar later in 2009, ook die heb ik zo vaak geluisterd dat ik het van voor tot achter mee kon zingen.  Ik heb ook mijn moeder aangestoken met Paolo Nutini, en ook zij vond het helemaal geweldig.

In 2010 besloot ik mijn moeder te verrassen met kaarten voor Paolo Nutini in Antwerpen. Het concert was buiten in het park, in een openluchttheater. Erg mooie setting dus en we hebben heerlijk genoten van een dagje Antwerpen. Het concert was echt geweldig, al begon het op een gegeven moment wel te regenen.

Paolo Nutini in de HMH
We hebben daarna heel erg lang moeten wachten op wat nieuw materiaal van Paolo, in 2014 verscheen er eindelijk weer een nieuw album, Caustic Love. En ook deze overtreft het voorgaande album, met Caustic Love is hij trouwens toch meer de bluesy/jazz kant op gegaan, en ik moest er wel even aan wennen. Nu ben ik helemaal verliefd, ik kan hier eindeloos naar luisteren.

Voor mijn moeders verjaardag gaf ik haar een tegoedbon voor een concert voor Ed Sheeran of Paolo Nutini.  Al gauw hoorde we dat Paolo Nutini weer in Nederland zou spelen, 20 November 2014 stond hij in de Heineken Music Hall. Mijn moeder en ik, wij waren er bij!

Ik heb er nog steeds geen woorden voor dit concert, het was perfectie ten top. Paolo Nutini is live nog beter dan op de cd, zijn stem geluid, de setting, de setlist. Alles was geweldig, hij speelde al mijn favoriete nummers, sommige dan wel in een nieuw jasje gestoken, maar nog altijd fantastisch. Het was een concert wat ik voor geen goud had willen missen, en waar ik nog vaak aan terug denk.

Nu genoeg gepraat, ik ga jullie nu kennis laten maken met 10 nummers die ik geweldig vind.

1. Jenny Don't Be Hasty

Dit is de originele versie, een nummer van het eerste album. Onlangs stak Paolo Nutini dit nummer in een nieuw jasje. De beeldkwaliteit van deze video is niet zo fantastisch maar het geluid is redelijk. ~ These Streets


2. Candy

Nog krijg ik iedere keer weer kippenvel als ik dit nummer hoor. En wat was ik blij dat hij dit nummer speelde bij het laatste concert waar ik ben geweest. ~ Sunny Side Up


3. Scream (Funk My Life Up)

Whoehoe! Heerlijk swingen op deze beat. ~ Caustic Love

4. Last Request

Dit is een nummer dat je nog wel eens voorbij hoort komen op tv. Ik geloof dat het ook in een film verwerkt is. ~ These Streets


5. Pencil Full Of Lead

In Antwerpen opende Paolo met dit nummer, hij rockte het podium af met dit super vrolijke liedje. ~ Sunny Side Up

6. Better Man

Wow, die tekst! Zo romantisch, heerlijk zwijmelliedje.


7. These Streets

Nog een liedje waar ik iedere keer weer kippenvel van krijg. ~ These Streets


8. Iron Sky

Luister maar eens goed naar deze tekst, erg pakkend en politiek. Super mooi. ~ Caustic Love


9. No Other Way

Soul ten top. ~ Sunny Side Up


10. Let Me Down Easy

Ik was zo blij dat ze dit af en toe toch stiekem op de radio draaide!


Kende jij Paolo Nutini al? 
Wat is jou favoriete nummer?

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? 
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten