zondag 12 april 2015

Mini-recensie: Het Meisje Dat Vlam Kon Vatten ~ J. Sharpe


Titel: Het Meisje Dat Vlam Kon Vatten - E.a. verhalen
Schrijver: J. Sharpe
Soort verhaal: Bundel van korte verhalen
Uitgave: Maart, 2014
Uitgever: Zilverspoor

Taal: Nederlands
Leeftijdscategorie: Young adult, jongvolwassenen
Aantal bladzijden: 150 p. Over Het Meisje Dat Vlam Kon Vatten

Ella leidt, samen met haar vader, een afgezonderd bestaan op Antartica. De enige levenden wezens in de wijde omgeving bestaan uit ijs. Ella moet bij hen uit de buurt blijven, want ze is levensgevaarlijk. Haar lichaam kan spontaan vlam vatten. Helaas heeft ze haar gave lange tijd niet onder controle. Als haar vader overlijd heeft ze niemand meer. Dan leert ze Schots kennen, een ijsjongen die telkens de kou voelt en klaar is met het contante ijs om hem heen. Hij heeft een droom; de zon op zijn huid voelen, de wereld zien. Als ze samen besluiten op avontuur te gaan is dat het begin van een onverwachte vriendschap. Maar niet alles gaat zoals gewenst.

Over Koningin van het woud

Melissa wordt wakker in een woud. Er is echter één probleem. Ze is niet langer menselijk.

Over Nevel

Het is een prachtige zomerdag. Een groep jongens rijdt in niemandsland met een groot geheim in hun kofferbak. Als een nevel plots opkomt, verandert de wereld schrikbarend om hun heen en belanden ze in een winterse hel! Eerder gepubliceerd in de verhalenbundel Suspense.

De vluchteling

Ellia is op de vlucht. Ze heeft iets gestolen en is op weg naar haar minnaar, maar daar heeft ze haar eigen redenen voor. Eerder gepubliceerd in de bundel Fantastisch Strijdtoneel II (Books of Fantasy)

Mijn recensie van Het Meisje Dat Vlam Kon Vatten

Het Meisje Dat Vlam Kon Vatten, is een verhalenbundel van J. Sharpe ( Psuedoniem voor Joris van Leeuwen) die ik mocht ontmoeten op Elfia. Daar stond Joris op de stand van Zilverspoor zijn boeken te promoten. Al was ik niet meteen om bij het horen over zijn andere boeken,  wist hij mij wel te intrigeren toen hij vertelde over het meisje dat vlam kon vatten. Ik besloot om deze verhalen bundel te kopen.

Ik heb er geen spijt van, Het Meisje Dat Vlam kon Vatten was het echt waard, wat een leuk origineel verhaal is dit. Wat ik wel jammer vond was dat er veel vertelt werd in plaats van dat aspecten aan onze verbeelding werd over laten (show, don't tell). David Estes heeft hierover een heel interessant artikel geschreven die kun je hier lezen: Show vs Tell.

Een ander minpuntje nou ja deze kun je zeker als positief beschouwen, het verhaal was te kort! Dit had van mij wel een volledig boek mogen wezen, ik vond het echt een goed verhaal. Het wekte echt veel verschillende gevoelens bij me op en oh de honden! Ik kreeg even een flash back naar Eight Below (weet je wel die film met de sledehonden?) .

In ieder geval goed verhaal dus 3 schaatsers!

De Koningin van het Woud

Het tweede korte verhaal uit deze bundel heet De Koningin van het Woud. Ook dit korte verhaal was goed en slim geschreven. Vooral het bitterzoete einde was erg indrukwekkend.

Nevel

Het derde korte verhaal is Nevel, persoonlijk vond ik dit de minste van allemaal, ik vond dit verhaal erg voorspelbaar. Het midden van het verhaal, toen ze zich in het dorp in de Nevel bevonden, vond ik wel erg sterk. Toch sprak dit korte verhaal mij minder aan dan de andere verhalen in deze bundel. Ik vind het wel echt een verhaal voor jongens, nu ik er zo over nadenk. Misschien is dat het wel.

De Vluchteling 

Dit verhaal was heel erg kort, maar 8 pagina's Wat kun je in hemelsnaam vertellen in acht pagina's? Toch meer dan dat je zal denken want dit was best een vermakelijk verhaal, alleen jammer dat je er zo kort van kan genieten.
Een minpuntje aan dit verhaal vond ik dat het ook een fragment uit een boek zou kunnen wezen. Enige kans dat we hier ooit nog een gevolg op gaan zien?

Waardering

Al met al was deze verhalenbundel zeker de moeite waard om te lezen. Ik heb er erg van genoten, maar de verhalen waren niet perfect en daarom krijgt deze bundel van mij, 3 schaatsers.Geen opmerkingen:

Een reactie posten