zaterdag 21 februari 2015

Swinging Saturdays #47: THE UNKNOWN

Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!THE UNKNOWN, de onbekenden, nu dat ik jullie aandacht heb, deze Swinging Satudays gaat over muzikanten waar je misschien nog nooit van gehoord heb. Ik denk dat als ik van alle bewoners van de 13 huizen hier in de straat zou vragen of ze deze muzikanten, de meesten hun hoofd zullen schudden niet wetende wat ze hoorden.

Mogelijk zijn er maar 2 mensen in mijn omgeving die deze bands kennen, mijn moeder met wie ik regelmatig mijn muziek deel en een van mijn collega's op het werk, die ook echt ontzettend veel muziek kent.


Hier zijn de onbekenden.

1. The Villagers ~ Home 

The Villagers speelde ooit op Lowlands,  en hun nummer Becoming A Jackal,  ik weet niet of deze ooit de top 40 heeft gehaald maar hij werd wel gedraaid door verschillende radio zenders. Ik heb gekozen voor een andere nummer van deze band Home, omdat deze wel net zo schitterend is als Becoming a Jackal.

2. De Wolff ~ Don't You Go Up In The Sky

Zes minuten puur muzikaal genot is was je van mij krijgt als je op play durft te drukken. Geweldige rock en Roll maakt deze Nederlandse band. Hun unieke geluid laat me smachten naar meer. Als iemand nog meer van dit soort bands kent laat het me dan weten!

3. Dan Mangan ~ Above The Headlights

Ik geloof dat dit de schuld is van Stephenie Meyers, je weet wel schrijfster van de succesvolle Twilight serie? Ze heeft voor ieder boek een playlist gemaakt met muziek. Ik geloof dat een van Dan's nummers hier ook tussen stond. Of misschien heb ik dit toch op gedaan in Canada, aangezien Dan Mangan daar vandaan komt.

4. Taymir ~ All We Know

Nog zo een Nederlandse band, die ik ken van Lowlands, dit keer een Indie bandje.

5. Luke Sital Singh ~ Nothing Stays The Same

Luke...  en dan iets met Sing maar volgens mij moest er ook wat tussen? Wat was het ook al weer. Juist Luke Sital Singh. Voor het eerste hoorde ik hem bij Giel in de uitzending, en het klonk zo goed dat ik er wel meer van wou horen, maar ik was natuurlijk de naam al weer vergeten.

6. Ha Ha Tonka ~ What shepherds of these hills?!

Ik heb mijn favoriete numemr van Ha Ha Tonka al eens met jullie gedeeld. Het heet Close Every Valve To Your Bleeding Heart,  ook deze komt van de Twilight playlist. Ik moet zeggen dat ik Stephenie Meyers muziek keuze erg kan waarderen.

7. The Vines ~ Autumn Shade

Indie band, goeie muziek.

8. Hot Hot Heat ~ Talk To Me Dance With Me

Dit is een van die bandjes die ik op het gedaan via MTV 2 (tegenwoordig MTV Rocks) dit is de Engelse MTV zender die alleen maar rock, indie en Metal draait. Heerlijk dus voor iemand zoals ik die daar erg van kan genieten. Vroeger keek ik hier ieder weekend naar, tegenwoordig kan ik het niet meer ontvangen omdat ik geen schotel meer.

9. Death Cab For Cutie ~ Meet Me On The Equinox

Rara waar komt dit vandaan. Hint: bekijk de official video...Geen schoonheid om naar te kijken (ik vind bakkebaarden zo lel maar wel wonderschoon om naar te luisteren.

10. Gem ~ She Said Oh Oh Oh I Said Yeah Yeah Yeah

Dit is een van de laatste CD's die ik gekocht heb, tegenwoordig luister ik alles digitaal, dus zijn cd's eigenlijk een beetje overbodig.


Dat was het weer voor deze week's Top 10. 
Wat is jou Top 10 deze week? 
Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? 
Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com Ben benieuwd wat jou top 10 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten