vrijdag 12 september 2014

Recensie: Hopeless ~ Sterrenhelmel ~ Colleen HooverTitel: Hopeless 
Serie: Hopeless #1
Nederlandse titel: Sterrenhemel

Uitgave: 19, December, 2012
Uitgever: Atria Books
Aantal bladzijde: 327
Taal: Verkrijgbaar in o.a Nederlands en Engels
Leeftijdscategorie: Young Adult, jongvolwassenen
Andere boeken in deze serie:
Losing Hope #2 
Finding Cinderella #2.5Een digtale editie is mij ter beschikking gesteld door: Netgalley, met dank aan: Atria Books, dit beïnvloed verder niet mijn eerlijke mening over het boek.

Samenvatting

Soms wordt je van het ontdekken van de waarheid hopelozer dan van het geloven in de leugens.

Dat is wat de zeventienjarige Sky zich realiseert nadat ze Dean Holder ontmoette. Een jongen met een reputatie die haar eigen reputatie beconcurreerd en  een merkwaardige gave heeft om haar gevoelens tot leven te wekken, gevoelens die ze nog nooit voor iemand gehad heeft.

Ze wordt bang van hem, maar op het zelfde moment is ze geïntrigeerd door hem, en dit alles in één ontmoeting.  De ontmoeting roept diepe gevoelens en herinneringen op die ze liever begraven laten liggen.

Sky worstelt om hem op een afstand te houden, wetende dat hij haar problemen zal bezorgen. Maar Holder blijft aandringen om bij haar om hem te leren kennen. Na eindelijk toe te hebben gegeven aan Holders verlangen komt Sky er al snel achter dat hij veel verschillende kanten heeft, die niet allemaal plezierig zijn. Wanneer hij zijn geheimen onthult, zal ieder facet van Sky's leven voor altijd veranderen.   

Recensie

Soms heb je genoeg woorden om een boek te beschrijven, maar na het lezen van dit boek was ik toch echt sprakeloos. Dit boek is perfectie ten top.  Ik heb veel over dit boek gelezen, vooral mijn Goodreads vrienden, hebben mij meerdere keren gezegd dat ik Hopeless toch echt eens een kans moest geven.

Ik heb het boek toen via Netgalley aangevraagd en kreeg zo waar een akkoord om het te mogen lezen. Ik ben er in die tijd meteen in begonnen maar ik kon de emoties die het boek met zich mee bracht niet aan, aangezien mijn leven toen zelf op zijn kop stond. Dus verdween mijn recensie exemplaar weer in het archief.

Nu ik mijn leven weer op orde heb durfde ik het aan om weer wat zware emotionele boeken te gaan lezen. Dit was er een van, dit boek zal je namelijk niet zonder een box tissues uit kunnen lezen. Het is echt schitterend geschreven, en zit vol verrassingen. Het einde laat je buitenadem achter, alsof je uit een emotionele rollercoaster komt.

Dit is ook het boek van de meeste citaten, ik zou dit hele boek wel kunnen citeren, omdat het zo slim en mooi geschreven is. Sky en Holder zijn niet van het liefde-op-het-eerste-gezicht kaliber. Ze hebben een soort haat-liefde verhouding die we pas beginnen te begrijpen aan het einde van het boek.

Natuurlijk zijn daar de romantische momenten tussen beiden maar deze worden afgewisseld met uiteenlopende andere emoties. Ik probeer deze recensie te schrijven zonder spoilers te geven, maar dit blijft toch lastig.

Waardering


Dit is een echte aanrader voor liefhebbers van goed realistische romantiek, maar ook mishandeling, en zelfmoord hebben een plaats in dit boek. Zoals ik als zei is dit echt een emotionele rollercoaster maar absoluut de moeite waard om te lezen! 5 schaatsers voor de mooie achtbaan!


Citaten:

" I want to know whose toes I'm stepping on. I received a mysterious inbox message from someone today. All it said was: " If you're dating my girl, get your own prepaid minutes and quit wasting mine, jackass." ~ Holder to Sky

"Like Holder said, at such a young age you believe that adults are all so honest and truthful, you never even think to question them."

"Believe me. I have no idea how to handle you Holder. I just take you one scene at a time. "

Muziek:

Ik was aan het luisteren naar de cd van Laura Marling, toen ik eens goed naar de tekst luisterde vond ik het erg goed bij dit boek passen.

Laura Marling ~ Hope in the air

Geen opmerkingen:

Een reactie posten