vrijdag 15 augustus 2014

Recensie: Glass Houses ~ Rachel Caine


Titel: Glass Houses
Schrijfster: Rachel Caine
Serie: Morganville Vampires boek #1
Uitgave: 26, mei, 2008
Uitgever: Alison & Busby Limited
Taal: Verkrijgbaar in Engels, Duits, Spaans, Italiaans e.a. talen. Niet in het Nederlands.
Aantal bladzijden: 348 p.
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Andere boeken in deze serie:
The Dead Girls' Dance, boek #2
Midnight Alley, boek #3
Feast of Fools, boek #4
Lord of Misrule, boek #5
Carpe Corpus, boek 6
Fade Out, boek 7
Kiss of Death, boek 8
Ghosttown, boek 9
Bite Club, boek 10
Last breath, boek 11
Black Dawn, boek 12
Bitter Blood, boek 13
Fall of Night, boek 14
Daylighters, boek 15Samenvatting

Eerstejaars student Clair Danvers heeft genoeg van haar levensechte nachtmerrie op de campus. Maar als ze van de campus vertrekt, en een kamer vindt in een imponerend oud huis, blijkt dit misschien niet veel beter te zijn als de campus. Haar nieuwe huisgenoten tonen weinig tekenen van leven, maar ze staan achter Claire, als zij het diepste geheim van het dorp ontrafeld, een geheim met een honger voor bloed.

Zal zij zich staande kunnen houden in deze storm? Of zal ze er in verdrinken zoals iedereen?

Recensie

Allereerst moet ik zeggen dat ik erg verrast ben, dat dit boek nog niet vertaald is in het Nederlands. Ik kwam er achter toen ik aan deze recensie begon. Ik zocht op bol.com, keek op Goodreads, en tot mijn verbazing vond ik een Duitse, een Spaanse en zelfs een Italiaanse versie, maar geen Nederlandse! 

Een serie van een succesvolle Amerikaanse schrijfster, wordt in alle talen verkocht, met uitzondering van het Nederlands dus. Ik kan het niet geloven, want dit boek was een echt 'page-turner'. Ik heb het dan ook in een zucht uitgelezen. 

Dit boek geeft weer een nieuwe draai aan het "vampier-wezen". Deze keer terroriseren/staan ze aan het hoofd van een dorp. Een dorp dat geleid word door vampiers. De menselijke dorpelingen die in Morganville opgroeide, zijn vol angst, en worden onderdruk door de vampiers. De "nieuwelingen" in dit dorp, zijn onwetend en dienen dan ook vaak als avondeten.

Overdag kun je je rustig vertonen in de hete Texaanse zon, maar als het donker valt kun je maar beter in de veilige "Glazen Huizen" blijven. Een glazen huis kan een vampier niet betreden zonder uitnodiging.  

De vampiers in dit boek, zijn van het traditionele soort, ze kunnen dus niet tegen zonlicht, drinken niet van dieren maar gewoon van mensen, en glimmen niet in de zon. Heerlijk, om weer eens een boek over de traditionele vampiers te lezen.

De  hoofdpersoon in dit boek is Claire, ze is een 16 jarige student, die een jaar heeft overgeslagen op de middelbare school, en als jongste student aan een opleiding begint in Morgenville. Ze is dus super intelligent, en zeer volwassen voor haar leeftijd, ook komt ze voor zichzelf op.  Dit laatste kan ik erg waarderen.

Als ze na een gevecht met de bitches van de campus de campus verlaat, vindt ze een bijzondere mix van vrienden/huisgenoten. Eve, de gothic met het grote hart, Shane van wie ik nog steeds geen hoogte krijg, en Micheal die wel erg bijzonder blijkt te zijn.

Waardering

Dit boek heeft eigenlijk alles, een originele setting, interessante personages, en een plot wat alle kanten op gaat. Dit boek zit vol verrassingen, dit maakt het dat je op het puntje van je stoel zit tot het einde. 5 schaatsers voor dit geweldige boek.


Koop het boek hier:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten