zondag 11 mei 2014

Boektour recensie: Hedge Witch ~ Simon KewinTitel: Hedge Witch
Schrijver: Simon Kewin
Serie: The Cloven land trilogy #1
Uitgave: April 2014
Uitgever: Stormcrow books
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels
Aantal bladzijden: 285 p.
Leeftijdscategorie: Young Adult, jongvolwassenen
Andere boeken in deze serie: 
Worm Lord, book 2
Lich King , book 3Samenvatting: 


De 15-jarige Cait Weerd heeft geen idee dat de ze uitverkoren is door de "Undain". Wezens gemaakt van magie en geestenbezweringen, die leven van de essentie van de levenden. Ze weet niet dat de "Undain" haar bloed nodig hebben om te overleven. Ze weet niet eens dat ze een heks is, een afgezand van de eeuwenoude heksen. Cait Weerd weet niet zo veel, zeg maar, maar hier zal snel verandering in komen.

In de Manchester Central bibliotheek, raakt ze verstrikt in een verschrikkelijk gevecht. In de chaos, ontvangt ze een oud boek dat verborgen lag in de bibliotheek, ze moet vluchten en is gevraagd om dit boek te vernietigen. Het boek bewaard alle geheimen van het bestaan van de Undain. De Undain en hun menselijke slaven willen dit boek graag vinden, net zo graag als ze Cait willen hebben. Cait leert onderweg dat het lot van de twee werelden in haar handen ligt. Echt wat ze nodig heeft.

Samen met haar niet-echt-vriendje Danny, moet ze uit vinden wat ze moet doen. Vluchten, vechten of hopen dat alles gewoon zou verdwijnen. In het heetst van de strijd vind ze uit wie ze is en wat de Undain al deze tijd in deze wereld hebben gedaan.

Recensie


Dit boek was niet wat ik verwacht had, op een goede manier, de samenvatting deed dit boek echt te kort (niet dat ik zelf een betere had kunnen schrijven).  Dit boek heeft veel meer in zijn mars dan dat je zou verwachten na het lezen van de samenvatting. Dit boek speelt zich af in zowel deze wereld als de "andere" wereld(en): Andar waar de heksen wonen en Angere waar de "undain" dwalen. Het land is doormidden gesneden door de rivier, de An.

Een deel van het verhaal wordt verteld door de heksen in Andar, Hellen en Fer. De wereld waarin hun leven was erg intrigerend. Het is een tijd geleden dat ik een wereld binnen stapte. Het was net alsof ik terug was in Alagaesia of Middel-aarde.

Het duurde even voor ik in het verhaal zat, en voor ik de connecties zag tussen de werelden en personages. En natuurlijk wou ik uitvinden wat het master plan was! Fer de heks, Ran de drakenrijder en de gitarist Johnny Electric, vormen het genootschap wat naar de andere wereld zou gaan. De wereld van Cait, maar hun reis heeft vele obstakels. Ze reizen niet alleen, met hun reist ook nog een ander wezen, een Archaeon, een boekenworm. Hij is een zeer interessant en grappig personages, hij praat in raadsels, ik herinner mij nog zo'n personage maar ik weet nog niet welk personage. Dit is het begin van de strijd tegen het kwaad, een wild, interessant en vol actie avontuur die je niet zal vergeten.

Dit boek was vol actie van begin tot het einde, zonder dat je de kans krijgt om adem te halen. Ik heb dit boek echt verslonden, ik ben erg blij dat ik de kans had om mee te doen aan deze blog tour. Wat mijn aandacht heeft getrokken om hier aan mee te doen was de cover van het boek. Erg mooi gedaan, daarnaast zag ik dat het over heksen ging, een thema wat altijd mijn aandacht trekt. Ik vind boeken over heksen echt geweldig, alleen heb ik er niet zo veel gelezen de laatste tijd.

Als je houdt van de verhalen van de masters van fantasie, vind je dit verhaal misschien ook erg leuk. Als is deze wereld misschien iets minder complex als dat van Alagaesia, het heeft wel hetzelfde soort fantastische elementen.  Het is een mengeling tussen epische fantasie en urban fantasie, en een echte aanrader voor iedereen die van deze genres houdt.

Waardering

Dit boek was fantastisch! Geweldige wereld, geweldige realistische personages en gewoonweg origineel!

Quotes

She charged at the creature. She still carried her school textbooks. Uselessly, not really knowing what she was doing, she tried to batter the monster with English Literature.
"It really exists?" Of course. Sung unceasingly at Islagray for years uncounted. Andar itself given voice. The spirit of the land. The beauty of it, the life and death of it." " I would be allowed to hear?"
"Spring always follows winter," Fer said. "True. But the winter doesn't care who lives through it and who dies."

Muziek

Er is een scene in het boek, waar Cait gevangen is genomen door de vijand, Genera, de mensen die werken voor de "undain". Dit liedje past heel goed bij deze scene, het doel, de business en dan machines.

2 opmerkingen:

 1. Thanks for the very nice review! Glad you enjoyed the book. Liked the video, too. Just need someone to form a band called Screaming Machinery now...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you too! I really enjoyed your book, I am still thinking about a band that sounds like the Screaming Machinery but nothing has come to mind yet. LOL

   Irene @ Ice Queen's bookshelf

   Verwijderen