vrijdag 18 april 2014

Boektour recensie: Of Breakable Things ~ Amy Rolland


Titel: Of Breakable Things
Schrijfster: A. Lynden Rolland
Serie: Of Breakable Things #1
Uitgave: April 8, 2014
Uitgever: Month9Books, LLC.
Taal: Alleen verkrijgbaar in Engels
Aantal pagina's: 300 p.
Leeftijdscategorie: Young Adult, JongvolwassenenSamenvatting

Een fascinerend debuut over breekbaarheid, liefde en perspectief.

Alex Ash is gebroken geboren. Ze heeft het syndrome van Ehlers-Danlos, het is alsof ze ieder moment dood kan gaan, maar ze zal vechten voor haar fragiele leven, zolang haar buurjongen onderdeel uit maakt van haar leven.

Chase houdt de stukken van haar leven bij elkaar, maar als hij op tragische wijze omkomt, wordt Alex's ongunstige lot een zegen. Na Alex's dood vindt ze zichzelf in een nieuwe bizarre wereld waar kamers emoties kunnen absorberen en geheimen meters diep begraven liggen. Tussen de eindeloze mogelijkheden van de geest, de jaloerse geesten en zielloze Banshees, vindt Alex bijna geen rust.

Over de schrijfster


A. Lynden Rolland is geboren en getogen in Annapolis, Maryland, een pittoresk dorpje geobsedeerd door blauwe krab en boten. Ze is altijd al gefascineerd geweest door drama en de gebrokenen, haar idee├źn, geschreven in een versleten notitieboek,  draagt ze met zich mee sinds de basisschool.

Ze is een groot sportfan, koffieverslaafde en een liefhebber van Sauvignon Blanc, herfstweer en onweersbuien. Als ze niet achter haar laptop zit in de lokale boekenwinkel, kun je haar vinden met haar twee kinderen. Ze woont nu net buiten Annapolis met haar man en twee jonge zonen.


Author Links:  Website | Twitter | Facebook | Goodreads

Recensie

Wow, dit boek heeft me echt weggeblazen, in zijn originaliteit. Ja ik weet dat ik dit al eerder heb gezegd over verschillende boeken, maar dit is iets totaal anders dan wat ik tot nu toe gelezen heb. Ik heb nog nooit een boek gelezen dat zich afspeelt in het hiernamaals. En als het hiernamaals zo leuk zou zijn, dan zou ik geen problemen hebben met de dood.

De hoofdpersoon Alex en haar "broers" de Lasalle jongens, zijn een interessant zooitje. Alex is een "Newbury" (net  begraven, nieuw in het hiernamaals). In het begin van het verhaal krijgt Alex de keuze, of naar wat ik denk dat de hemel is of hier op aarde te blijven. Ze kiest er voor om hier te blijven, omdat dat is waar Chase zal zijn, een van de vier Lasalle broers, waar ze al jaren verliefd op is. En ze heeft goed gekozen, want de Lasalles zijn er zeker weten.

De band tussen de broers en tussen de broers en Alex is erg uniek en mooi om te zien. Op Chase en Jonas na, zien Gabe en Kaleb, Alex als hun kleine zusje. Chase en Alex hebben een ander soort band. Niet alleen zijn ze verliefd op elkaar, ze delen ook elkaars gedachten.

Dit verhaal is nooit saai en word verteld vanuit verschillende perspectieven. Dit is ook de enige negatieve opmerking die ik heb over dit boek. Het was soms erg verwarrend wie het verhaal vertelde, het boek kan hierin nog wel een beetje bijschaving gebruiken. Hoe verder ik kwam in dit boek, hoe beter het werd. Wat ik het mooiste vond aan dit boek waren de brieven van Eviar. Deze waren heel mooi geschreven en dit gaf het boek net dat beetje extra.

Dan was er de "laatste veldslag" en een belofte van meer. Geen cliffhangers, maar je blijft je wel afvragen wat er verder gebeurt. Ik ben blij dat ik mij op heb gegeven voor deze boek tour want dit was een geweldig boek.

Rating ~ Waardering

Perfect einde, geweldige personages en een interessante setting, maakt dit een 4 sterren boek.


Quotes

Seeing the Lasalles was like finding the missing pieces of her heart. But it would be Chase, she knew who would be the adhesive to hold it together. ~ Alex
Sanity. Insanity - The lines between the two blurs in dreams. ~ Eviar 
Love, she believed would ride the wind util it found the sky shining it's beauty on the world below. Perhaps that is the only thing truly immortal. 

Music

Ik vond dit zo goed passen bij de hele situatie, Alex die leeft en Chase die dood is en het weerzien.

Dit liedje kwam in mij op toen ik het boek net uit had.Koop het boek hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten