zaterdag 22 maart 2014

Swinging Saturdays #31 ~Ren! voor je leven!


Swinging saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice cold passion om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!


Toen de Olympische spelen op TV waren, wou ik graag een sport top 5 doen, met daarin natuurlijk liedjes over Olympische sporten. Dit viel erg tegen, en de enige dingen die in me op kwamen waren de bands "The Baseballs" en "Hockey"  en dat liedje: "I don't like cricket".

Ik heb er toen maar van af gezien om hierover een top 5 te maken. In mijn zoektocht kwam ik wel op rennen (run/running). Toen ik "run" in typte op mijn computer kwamen er 88 liedjes boven drijven met in de basis "run".

Deze liedjes liepen zo uit een in genre dat ik het wel leuk vond om hier een top 10 van te maken, dus hieronder tien liedjes met een rennend karakter.

1. Amy MacDonald ~ Run


2.Acda en de Munnik ~ Ren Lenny Ren

Natuurlijk kan een Nederlandse vertaling van Run natuurlijk niet ontbreken. Zeker niet als het van de beste Nederlandse band ooit is, jammer dat ze er mee stoppen.
3. Bruno Mars ~ Runaway baby

Hij is echt geweldig!

4. Epica ~ Run For A Fall

Ook een Nederlandse band, ik krijg nog altijd kippenvel als ik dit hoor. Dit is wel iets totaal anders dan Bruno Mars zeg maar.

5. John Fogerty ~ Run Through The Jungle

Wat is een top 10 zonder een geweldige classic? (Een slechte top 10, inderdaad)

6. Jay-Z, Kayne West, Rihanna ~ Run This Town Tonight

 Dit is natuurlijk niet de definitie van rennen, maar dit is echt een top nummer!

7. Live ~ Run To The Water

Ik weet het de beeld kwaliteit is niet best maar de muziek klinkt wel goed. Nog één van die legendes in rock muziek!

8. Burning Spear ~ Run For Your Life

Eventjes een liedje om lekker te relaxen.

9. The Downtown Fiction ~ I Just Wanna Run

Dit is een toevalstreffer, ik wist niet eens van het bestaan van deze band voordat ik op "run" begon te zoeken. Nu ben ik fan.

10. Snow Patrol ~ Run

Laten we afsluiten met het beste liedje van allemaal. Ik kan niet beschrijven hoeveel dit liedje voor mij betekend en hoe mooi ik het wel niet vind!

Koop hun albums hier:
Dat was het weer voor deze week's Top 10. Wat is jou Top 10 deze week?

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? Stuur dan een email naar: icequeensbookshelf@gmail.com  Ben benieuwd wat jou top 5 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten