zaterdag 15 maart 2014

Swinging Saturdays #30 ~ Artiesten spotlight: MANDO DIAOSwinging saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice cold passion om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!

Het is weer tijd voor een nieuwe spotlight, deze keer een Scandinavische band die ik nog wel eens vergeet toe te voegen aan mijn favorieten lijstjes. Maar die toch echt ge-wel-dige muziek maken: MANDO DIAO!!!! 

Ik hoorde hun liedje "Dance with Somebody" op de radio en was meteen verliefd. Dus besloot ik direct die middag het album "Give Me Fire"  te downloaden, en wat blijkt? Het is één van de beste albums die ik op mijn computer heb staan. 

Ik hou van de snelle bass en drums en de rock 'n roll sound. Eigenlijk alles wat ik van hun gehoord klinkt goed in mijn oren. Klinkt als, 'ik vind deze band geweldig" he? Natuurlijk zijn ze ook echt geweldig! 

Alleen heb ik ze nog niet live mee mogen maken, hier moeten we toch maar eens een oplossing voor verzinnen. Ik heb natuurlijk wel eventjes op hun website gecheckt of zie hier nog optreden dit jaar. Ze staan op Lowlands! Tja laat ik daar nou geen kaarten voor hebben! (veul te duur!) Dat wordt dus kijken via de livestream net als vorig jaar!  Hopelijk doen ze nog wat andere shows hier en kan ik ze eindelijk live zien! :D


1. Dance with somebody

Laten we beginnen met het liedje dat de meeste mensen kennen. Ik denk dat ik dit liedje veel te vaak gehoord heb om het nog echt geweldig te vinden.2. Long before Rock and Roll
3. Gloria (with Lana Del Rey!)

Dit is toch echt mijn favoriete nummer van Mando Diao! Deze versie vind ik erg bijzonder, doordat hij het samen zingt met Lana Del Rey!  Ik had niet verwacht dat  Lana's stem zo goed zou passen in het liedje!3. No More Tears4. Blue Lining White Trenchcoat

Ik vind het drumwerk in dit liedje echt fantastisch!


5. High Heels

Een van de meer apartere liedjes.Buy the albums here ~ Koop hier de albums:
Dat was het weer voor deze week's Top 5. Wat is jou Top 5 deze week?

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? Stuur dan een email naar: icequeensbookshelf@gmail.com  Ben benieuwd wat jou top 5 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten