vrijdag 21 maart 2014

Recensie: Crazy For Cowboy ~ Roxy Boroughs

Titel: Crazy for Cowboy
Schrijfster: Roxy Boroughs
Soort verhaal: Standalone
Uitgave: 14th, April, 2012
Uitgever: Baucis & Philemon
Aantal pagina's: 198 P.
Leeftijdscategorie: Adult/volwassenen
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels

Samenvatting

Ze is klaar met cowboys. Maar deze laat haar hart sneller kloppen.

Equine dierenarts, Emily Grant, heeft menig cowboy versleten, die keer op keer haar hart braken. Nadat ze gezworen had nooit meer een cowboy te daten, komt Brandon Hollister haar leven binnen wandelen.

Hij is een ander soort cowbow, eentje die op het witte doek te zien is. Maar speelt hij ook toneel als het om de liefde gaat? Of kan deze knappe hunk het personage dat hij speelt achter zich laten en de man worden die Emily's hart wint.

Add on Goodreads ~ Buy at Amazon

Recensie

Dit is een van die boeken, waar je bij weg kan zwijmelen in de romantiek. Ik noem dit voel goed (feel good) boeken, meestal ben ik van de "voelt goed" films, maar ik had geen zin om voor de honderdste keer "The Holiday" of "A Cinderella Story" te kijken, dus het werd een chicklit! 

En hier heb ik nog geen dag spijt van gehad, helemaal niet omdat ik in zo'n bui was, eentje waar men donderwolkjes boven mijn hoofd zou tekenen. Dan is chicklit vaak de oplossing. Dit boek speelt zich af in Calgary, nog een plus punt want dit is een stad waar ik geweest ben! Ook de omgeving van Calgary ken ik goed, met al de boerderijen.

Erg leuk om te lezen was dat de hoofdpersoon een dierenarts was, in dit gebied. Een dierenarts, een sterke vrouw met een gebroken hart. Niet willende dat er nog een cowboy haar hart breekt, besluit ze af te zien van alle cowboys. Maar deze cowboy is anders en is niet van plan het zo makkelijk op te geven. Toch kan ze niet achterhalen waarom deze cowboy anders is.

Dit was echt een super leuk licht boek om te lezen en ik heb er erg van genoten! De enige opmerking die ik heb is dat het me soms meer aan deed als, wat ik me indenk als Texas. Bijvoorbeeld het accent, dat is niet iets wat ik gehoord heb toen ik in Calgary was, noch heb ik dit onder de boeren waargenomen. De schrijfster is Canadees en woont in Calgary, dus zij weet er vast meer van als ik!

Waardering

Grappig, licht boek, aan te raden voor iedereen die van een goeie chicklit of roman houdt! Favourite citaten: 

" He was as out of place as John Wayne at an Andrea Bocelli concert." 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten