zaterdag 15 februari 2014

Swinging Saturdays #26 ~ Artiesten die over artiesten zingen


Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!

Mijn moeder die denkt soms ook met mij mee over mijn top 5 en daarom hebben we vandaag een top vijf die toch redelijk creatief is. Ze heeft mij uitgedaagd om een top 5 te doen van artiesten die over andere artiesten zingen. En dat was nog een beste kluif, ik ben er best wel even zoet mee geweest. Dus hier mijn top vijf van artiesten die over artiesten zingen!


1. Acda en de Munnik ~ Laat Me Slapen

Dit is het eerste liedje waar ik aan moest denken, het gaat over de dood van John Lennon.

"De hele nacht de Beatles mam
En om elk uur dat woord.
Het spijt me mam het spijt me zo
John Lennon is vermoord"


2. Ed Sheeran ~ You Need Me, But I Don't Need You

"Times at The Enterprise when some fella filmed me ‘A young singer-writer like Gabriella Cilmi’ "
Dat is één referentie naar een artiest, maar we hebben er nog een hier:
"Cause with the lyrics I'll be aiming it right I won't stop till my name's in lights At stadium heights with Damien Rice"


3. Anouk ~ Tom Waits4. Taylor Swift ~ Tim McGraw


 

5. Pink ~ Stupid Girls
Dat was het weer voor deze week's Top 5. Wat is jou Top 5 deze week?

Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? Stuur dan een email naar: icequeensbookshelf@gmail.com  Ben benieuwd wat jou top 5 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten