donderdag 9 januari 2014

Filmrecensie: Dark Shadows


Titel: Dark Shadows
Jaar: 2012
Regisseur: Tim Burton
Duur: 113 min
Uitgekomen op: 10 May 2012

Samenvatting

In 1752 varen Joshua en Naomi Collins met hun zoontje Barnabas naar Amerika, om daar een nieuw leven te beginnen. Maar zelfs de grote plas blijkt niet voldoende om te ontsnappen aan de vloek die hun familie kwelt.

Twintig jaar later heeft Barnabas (Johnny Depp) de wereld aan zijn voeten. Dat wil zeggen, het stadje Collinsport in Maine. Barnabas is rijk, machtig en een onverbeterlijke playboy . Totdat hij het hart breekt van de heks Angelique Bouchard (Eva Green). Angelique vervloekt hem met een lot dat erger is dan de dood: Ze veranderd hem in een vampier en begraaft hem levend.

Twee eeuwen later wordt Barnabas bevrijd uit zijn graftombe en bevindt hij zich in de moderne jaren 70. Hij keert terug naar Collinwood en ziet hoe zijn landhuis is veranderd in een ruïne. De excentrieke afstammelingen van de familie Collins dragen stuk voor stuk duistere geheimen met zich mee. Familiehoofd Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer) roept de hulp in van psychiater dr. Julia Hoffman (Helena Bonham Carter) om haar te helpen met de familieproblemen.
(Bron: Bol.com)


Recensie

Oh ik ben verliefd op deze film ik kan niet anders zeggen, ik heb hem nu al een aantal keer gezien en hij blijft heerlijk om naar te kijken. De film zit vol met Tim Burton's raarheid, het is een raarheid die alleen hij neer kan zetten. Fangirl, yup ik ben al jaren fan van zijn werk, sinds  de dag dat ik The Nigthmare Before Christmas heb gezien. The Nightmare Before Christmas is een van mijn favoriete films ooit. Oja uh dit was mijn recensie voor Dark Shadow of niet?

Ok, laten we het daar is over hebben! Het eerste wat ik geweldig vond was de muziek! Dat was wat mijn aandacht trok en ik voelde me net alsof ik de jaren 70 binnen ben gelopen. Echt goeie muziek keuze en dan is er natuurlijk Johnny Depp.  Ah, Johnny ook een van mijn favorieten en in combinatie met Tim Burton, is Johnny op zijn allerbest!

Deze film is grappig, vol van het paranormale, vampiers, heksen, weerwolven zijn op een of andere manier allemaal aanwezig. Dit verhaal is echt uniek, het is een verhaal over verlies, wraak en liefde. Ik kan maar een ding zeggen gewoon kijken! Ik vind het leuk hoe het allemaal uitpakte. Als je van Tim Burton films houdt dan zul je deze geweldig vinden!

5 schaatsers voor deze film!!!
Movie Trailer:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten