vrijdag 24 januari 2014

Boek Tour Recensie: Podium Finish ~ Beth Pond

PodiumFinish

Titel: Podium Finish
Schrijfster: Beth Pond
Uitgave: 14th, November, 2013
Uitgever: Astraea Press
Soort verhaal: Standalone
Aantal pagina's: 273 p.
Leeftijdscategorie: Young Adult/ Jongvolwassenen
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels

Samenvatting

Met nog maar 6 maanden te gaan tot aan de Olympische spelen is Harper's leven bijna perfect. Ze vecht om de start positie in het USA Dames Ice Hockey Team, en voor het eerst in haar leven wordt ze verliefd op een jongen die haar ook leuk vindt.

Ze denkt dat het de gelukkigste meisje op aarde is, totdat ze in de training haar knie breekt en noodgedwongen 6 weken in het gips wat het einde betekenen van haar Olympische droom, voordat hij is begonnen.

Voor de 17-jarige Alex is alles minder dan perfect niet acceptabel. Dat is waarom ze na haar vreselijke debuut seizoen als senioren niveau, besluit de voormalig Junior wereld kampioene over the stappen naar ijsdansen.

Haar ijsdans partner Ace, leeft voor de sport en dit is dan ook het enige waar het over heeft. Dit zou geen probleem zijn als hij niet geheimen zou houden over waarom hij en zijn voormalige partner uit elkaar zijn gegaan. Nu is niet de tijd om te gaan twijfelen aan het parnerschap, maar hoe kan ze hem vertrouwen als hij niet de waarheid verteld? Kan ze wel op haarzelf vertrouwen?

 

 Recensie

Dit boek had alles wat ik hoopte dat het zou hebben, ik kwam dit boek per ongeluk tegen toen ik mijn blog berichten aan het lezen was, van de blogs die ik volg. Ik kwam lang het bericht waar je je op kon geven voor de blog tour voor dit boek. Ik als groot fan van het schaatsen en de Winter Spelen in het algemeen moest natuurlijk dit boek lezen! Ik kan je zeggen, dat ik er nog geen dag spijt van heb gehad! Dit boek is echt mijn favoriete boek met sport als thema!

In de meeste andere boeken was de sport meer een bijzaak, maar in dit boek is sport de ster en natuurlijk ook de atleten. Dit boek heeft twee hoofdpersonen, Harper en Alex, ze komen beiden  aan het woord.  Ze trainen allebei hard voor een plaatsje voor in het US Olympische Team.  Dit boek geeft op realistische wijze weer hoe hard atleten moeten trainen om deel uit te maken van het Olympische team.

Het geeft ook heel goed weer hoe atleten om gaan met blessures. Dit is iets wat ik me altijd al af heb gevraagd, en was dus reuze interessant om te lezen. Vooral het warm/koud bad dat de spieren soepel houdt en de machine waar Harper ieder keer aan moest voor haar gebroken knie zijn niet echt dingen waar je dagelijks iets over hoort. Ook had ik nog nooit gehoord van ijsdansen, wel van kunstschaatsen voor singles en paren, maar ijsdansen is nieuw voor mij. Ook dit werd erg duidelijk uitgelegd.

Mijn favoriete stuk uit het boek was toch wel de wedstrijd van Rye, Harpers vriendje. Het was de kwartfinale op de Olympische Spelen. Alex verrast Harper met kaarten zodat ze Rye kunnen zien schaatsen. Ik voelde de adrenaline ook door mijn lichaam gieren toen ik dit las. Ik zag het helemaal voor me, dat was echt super gaaf! Ook had ik gelijk zin om mijn schaatsen te pakken en in de auto te stappen, naar de eerste de beste ijsbaan te rijden en lekker te gaan schaatsen!

Dit boek is een echte aanrader voor alle sportfans en mensen die van de Olympische Winterspelen houden. Het is een boek over vriendschap, passie, motivatie, liefde en natuurlijk de Winterspelen!


Mijn Waardering

Ik vind dit boek echt geweldig goed geschreven, het is heel erg realistisch en heeft alles wat je zou willen lezen over winter sporten. Daarom krijgt die schitterende boek van mij 5 sneeuwvlokjes!Favoriete citaat: 

" At least the ice will be freshly Zambonied, I say. Ace laughs. 
" I don't think Zamboni is supposed to be a verb." 
~ Alex & Ace

About Beth Pond

Beth Pond author picBeth Pond slaagde summa cum laude, Phi Beta Kappa op de Hendrix College in 2012. In 2013, heeft ze les gegeven in Zuid Afrika, voor negen maanden als onderdeel van het Fulbright Engels Onderwijs Assistentschap studiebeurs. Beth werkt momenteel aan haar opleiding Creatief Schrijven MFA programma van de Universiteit van Brithish Colombia.

Haar debuut roman, Podium Finish, is uitgegeven door Astraea Press in november 2013. Als ze niet aan het schrijven is houdt Pond van Martial arts (ze heeft een zwarte band) en werkt ze als vrijwilliger als coach voor haar broers basebal team (speciaal onderwijs).

 

Fragment uit het boek

We finish a slow lap around the rink then I tell Rye I want to see him speed skate.

 "It's more impressive when I'm actually racing people."
 "That's okay," I say.
 "You just want an excuse to look at my butt."
 "No. I'll just race you then if you're going to be like that." 
"You'll still have a nice view of my butt."

If I were in 100 percent health, I would have punched him in the arm and bolted off, not caring that his skates are better designed for racing, not to mention the years of experience he has, and I would have raced my heart out, but I'm not in 100 percent health.

A dull ache crept its way into my knee on the second turn of our slow lap together. It's not painful. It's the weakness Tyler was talking about, but nevertheless, that ache is a reminder that comebacks are a multistep process.

Rye takes off, crossing his right leg over his left leg to turn the corner of the rink, picking up speed on the straights. When he passes me, a rush of wind follows him. He rounds the first turn again, fingertips brushing the surface of the ice, body at a 45-degree angle, so low to the ice that if it weren't for his speed, he'd fall over, too much speed and he'd fall as well.

I stand by the rink wall, and Rye whips by again, purposely getting close to me even though speed skaters normally try to stay as close to the inside of the track as possible. "Show off!" I call, but he's already coming out of the turn and probably can't hear me.


3 opmerkingen:

 1. Hi Tressa!
  Thanks for stopping by! I am definitely going to try to catch Ice Dancing at the Olympics! I always watch figure skating so I think I would love Ice dancing as well!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love figure skating and ice hockey, but was never much of a skater myself. The winter games are really fun to watch and this seems like the perfect book to get into the Olympic mindset. It sounds both informative and fun. Great review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Yes this book was informative as well! It was such a great read, perfect in every sense. Thanks for stopping by!

   Verwijderen