maandag 2 december 2013

Recensie: Visited ~ Janine Caldwell

Titel: Visited
Schrijfster: Janine Caldwell
Soort  verhaal: Standalone
Uitgave: 25 Mei 2013
Uitgever: Publicatie in eigen beheer
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels
Leeftijdscategorie: Young Adult/Jongvolwassen
Aantal bladzijde: 216 p.
Ik heb een ARC exemplaar gekregen via Xpresso Book Tours, als onderdeel van de Visited boek tour! Dit beinvloed mijn eerlijke mening over dit boek op geen enkele manier!

Over Visited

De zeventienjarige Joanna Murphy is haar geloof in het leven kwijt. Vechtende voor de aandacht van haar moeder, en het haten van haar stiefvader, die ongevraagd hun leven is binnengeslopen, is Joanna's leven nou niet bepaald rooskleurig te noemen. Daarnaast weet haar beste vriend Tommy niet dat ze al jaren verliefd op hem is. Hij date het ene meisje naar de andere, zonder in te zien hoe erg dit Joanna plaagt. De kers op de taart is god zijn grap om haar ongewoon lang te maken, iedereen weet toch dat jongens op kleine meisjes vallen?

Na een bizar ongeluk ontmoet Joanna Murphy James, de adembenemende knappe tiener, die opeens verschijnt na een vallende ster bezichtiging. Opeens, zijn haar dromen van het bestaan van aliens werkelijkheid. Maar ze vind haar gewone leventje, onherkenbaar terug. Ze is gedwongen om eens dieper te bestuderen wat het originele plan  van haar leven is, waardoor ze misschien wel spijt krijgt van iedere wens die ze ooit gedaan heeft.

 

Mijn recensie

Waarschuwing: dit is niet een van die lovende recensies, die het boek de hemel in prijst. Dus als je dit boek wel leuk vond of niet van negatieve recensies houdt stop dan hier met lezen!


Ik vond dit echt geen leuk boek, het verhaal was erg traag, de hoofdpersoon verschrikkelijk naïeve, wat de nodige irritaties bij mij op. Ik had moeten stoppen met lezen na ongeveer een kwart, maar eigenwijze ik won het weer eens van verstandige ik. Ik was al een beetje teleurgesteld dat het verhaal gedurende het boek niet interessanter werd. Maar het einde was zo ontzettend teleurstellend. Als een er heerlijk uitzient dessert, na een verschikkelijk smakend voorgerecht en hoofdgerecht, maar na de eerste hap genomen te hebben smaakt het nergens naar. Zo voelde ik me na het lezen van dit boek, diep teleurgesteld.

De hoofdpersoon Joanna is onzeker, onhandig, en heel erg naïeve. Het laatste heeft mij het meeste geïrriteerd tijdens het lezen. Begrijp dit niet verkeerd, ik ben erg bekend met onzeker en onhandig zijn en heb hier al meerdere boeken over gelezen, maar op een of andere manier was dit te veel van alles. Het was bijna niet te doen om hierdoorheen te komen.

En toen was daar het einde! Ik kon mijn Kindle wel door de kamer gooien! Ahh als ik er aan terug denk! Spoiler Engelen die zich voor doen als aliens? Serieus echt, ongelofelijk! Einde spoiler! Hoop nooit meer zo iets te lezen! Hang hier ook maar gerust het label: Spiritueel/Filosofisch aan! Al heb je dat pas aan het einde van het boek door.  Misschien had ik hem dan wel overgeslagen.

Het ergste was dat dit boek eigenlijk onderdeel was van een boektour waar ik me voor in heb geschreven. Ik had veel goeds gehoord over de schrijfster, maar dit was voor mij een vreselijke tegenvaller. Ik hoop dat haar andere boeken beter zijn!

Vrees niet, dat ik het boek niet leuk vind hoeft nog niet te betekenen dat jij het niet leuk vindt. Ik denk dat ik namelijk ook niet helemaal tot de juiste doelgroep van dit boek behoor. Ik beveel dit boek wel aan voor de leeftijdsgroep van 10 tot 16. Waarom dit toch aanbevelen? Zoals ik al zei, ik ben niet de juiste doelgroep, maar het boek is wel leerzaam en behandelt onderwerpen die voor deze doelgroep erg herkenbaar zijn. Ook heeft dit boek een mooie moraal die past bij de doelgroep.

Mijn waardering

Voor mij is dit boek maar 2 sterren waard. Als laatste wil ik nog wel even zeggen dat dit boek wel goed geschreven is, weinig grammaticale fouten noch spellingsfouten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten