vrijdag 27 december 2013

Recensie: Blue Bloods ~ Melissa De La Cruz

Titel: Blue Bloods
Schrijfster: Melissa de la Cruz
Serie: Blue Bloods Boek #1
Uitgave: 27 Maart 2007
Uitgever: Hyperion
Aantal bladzijden: 302 p.
Leeftijdscategorie: Young Adult/jongvolwassenen
Taal: Engels, Duits, Frans e.a. talen, geen Nederlandse vertaling beschikbaar!
Andere boeken in de serie:
* Masquerade boek #2
 * Revelations boek #3
 * The Van Alen Legacy boek #4
 * Misguided Angel boek #5
 * Lost in Time boek #6
 * Gates of Paradise boek #7

Over Blue Bloods

Schuyler Van Alen is een eerstejaars scholier op een prestigieuze privé school. Ze houdt van baggy jeans, vintage kleren in plaats van de Prada's en parels die haar klasgenoten dragen. Ze woont bij haar alleenstaande oma in een bouwvallige villa.

Schuyler is een loner en zou het niet anders willen.  Maar als ze vijftien wordt verschijnt er een mozaïek van blauwe aderen op haar arm. Ze krijgt flashbacks van oude tijden.

Dan wordt een van de populaire meisjes dood gevonden, leeggezogen, geen druppel bloed is er overgebleven. Schuyler weet niet wat ze hier van moet vinden, maar ze wil uitvinden wat de geheimen zijn van de " Blauw Bloedverwanten" (Blue Bloods) ontrafelen.  Maar is ze zelf ook in gevaar?

Recensie

Ik had hoge verwachtingen van dit boek, ik heb een boel lovende recensies gelezen en verwachtte dus een geweldig boek.  Ik was dan ook erg teleurgesteld dat dit niet het fantastische boek was dat ik hoopte dat het zou zijn. Ik voelde me net zo teleurgesteld als toen ik Hush Hush had gelezen. Misschien moet ik van bestsellers gewoon geen recensies lezen, of mijn verwachtingspatroon veranderen.
Dit boek had ook een erg trage start, hier heb ik erg moeite mee gehad aangezien ik mijn interesse iedere keer dreigde te verliezen. Toen Schuyler eindelijk achter de waarheid kwam begon het verhaal pas echt leuk te worden (dit was de laatste helft van het boek).

De tweede helft van het boek is waar alle interessante en leuke dingen gebeurde. Het verhaal begon toen echt pas spannend te worden en hier werd ik een beetje vrolijker van. Ook hier zien we weer een nieuwe vampiers wereld. Een nieuwe pot vampiers is los getrokken met nieuwe kenmerken en een nieuwe achtergrond.

Wat mij aan het lezen hield was de schrijfstijl en woordkeuze van dit boek. Alles word mooi omschreven en sommige zinnen waren zelfs poëtisch mooi.  De woordkeuze verandert mee met de tijd waarin het zich afspeelt en verandert ook van persoon tot persoon. Dit gaf ook een extra dimensie aan de personages, die anders nogal vlak zouden zijn geweest.

Ik hoop dat we in het volgende boek meer te weten komen over de personages en de personages meer diepgang krijgen. Ook hoop ik dat er wat meer actie zit in het boek. Ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat en of deze ontwikkelingen plaats zullen vinden.

Mijn waardering:

Dit boek was plezierig om te lezen, de schrijfstijl is geweldig, maar een grote domper was de eerste helft van het boek wat erg traag opgang kwam. Dit was een grote teleurstelling, ik kon dit boek dan ook gemakkelijk aan de kant leggen. Ook waren mijn verwachtingen van dit boek erg hoog, deze werden niet waargemaakt. In conclusie geeft ik dit boek daarom drie schaatsers!

Muziek: Lorde ~ Royals

Ik heb dit boek al een tijdje geleden gelezen, en toen had ik hier nog geen liedje voor. Op een avond zat ik de tekst van het liedje Royals van Lorde te lezen (doe ik wel vaker) en toen moest ik op eens aan Schuyler denken. Dus hier is ie dan!

Koop de boeken hier:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten