donderdag 28 november 2013

Recensie: The Moon Dwellers ~ David EstesTitel: The Moon Dwellers
Schrijver: David Estes
Serie: The Dwellers
Uitgave: 30, Juni, 2013
Uitgever: Self published - Eigen publicatie
Aantal pagina's: 369 p.
Leeftijdscategorie: Young adult, jongvolwassenen.
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels
Andere boeken in deze serie:* The Star Dwellers (#2)
* The Sun Dwellers (#3)
* The Earth Dwellers (#4)


Samenvatting

In een laatste poging om te ontsnappen aan de vernietiging van de wereld honderd jaar geleden, werd de mensheid noodgedwongen onder de grond te gaan leven. In de diepte van de aarde hebben zij een nieuwe maatschappij gesticht: de Tri-Realms (Drie-rijk).

Na de ontvoering van haar ouders door de Uitvoerders, wordt de 17-jarige Adele  (een lid van de middenklasse Moon Dwellers (Maan Dwalers)) , onterecht veroordeeld vanwege haar ouders verraad. Ze zal levenslang in de gevangenis door moeten brengen.

Adele moet ontsnappen uit de gevangenis de Pen om haar familie te vinden, terwijl er op haar gejaagd wordt. Maar ze is niet meer alleen, twee andere gevangenen Tawni en Cole, elk met hun eigen duistere geheimen, hebben besloten haar te helpen.

Aan het andere eind van de maatschappij staat Tristan, de zoon van de president een Sun Dweller (Zon Dwaler). Zijn moeder is verdwenen, hij haat zijn vader en zijn beste vriend is de dienaar Roc. Hij laat zijn luxe leventje in de Sun Realm (Het Zonnenrijk) achter zich om iets goeds te doen in de wereld.

Recensie

Om eerlijk te zijn, vind ik dit een van de lastigere boeken om te beoordelen. Dit omdat ik niet zo goed weet wat ik van het boek vindt. Ik kan het boek me goed herinneren maar ik kan er geen vinger op leggen waarom ik het zo goed vindt. Van een technisch perspectief, heeft dit boek heel veel wereld opbouw. Dit natuurlijk een belangrijk aspect van het maken van een dystopia wereld.

Het eerste kwart van het boek ging een beetje langzaam, er werd veel verteld over het Drie-rijken (Tri-Realms) en we ontmoeten hier onze hoofdpersonen.


Daarna begint het leuke deel van het boek, het deel waar alle actie begint. Adele en haar twee nieuwe vrienden ontsnappen uit de gevangenis. Vanaf hier worden we op reis genomen door het Maan Dwalers rijk. De vechtscènes zijn erg goed beschreven en geven een goed beeld van de situatie. Er is goed over deze scenes nagedacht en David heeft ze echt super goed neergezet.

Weet je wat, ik ga het gewoon vergelijken met een ander boek in dit genre. Iets wat ik normaal gesproken niet zo gauw doe. Maar ik moest opeens aan Matched denken, dat ik miste in Matched hier wel in zit: actie! Waarom vergelijken met Matched, zul je wel denken? Ze hebben ongeveer dezelfde hoeveelheid wereld opbouw. Maar waar David dit vermengt met actie, mist Ally de boot op dit vlak.

Dus vandaar dat dit boek zeker 4 sneeuwvlokjes verdient! Al is het alleen maar om het einde, wat toch wel mijn favoriete stuk van het boek is! Super gaaf einde! Het slot maakt dit een 3,5 sterren boek.


1 opmerking:

  1. I'm so glad that you loved this book! Yes, this books is action-packed, which I did love, too :) I hope you continue reading the rest of the books. Btw, you can join my David Estes contest, to get the rest!

    Author Feature : Traveling With David Estes + Giveaway

    BeantwoordenVerwijderen