maandag 2 september 2013

Recensie: Bear Heart ~ Klawdia book #1 ~ K.J. ColtTitel: Bear Heart
Serie: Klawdia, boek 1
Schrijfster: K.J. Colt
Uitgave: 23
Uitgever: Publicatie in eigen beheer
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels
Aantal bladzijde: 100 p.
Leeftijdscategorie: Young adult, New Adult
Andere boeken in deze serie:
Refuge, boek 2Samenvatting

" Vrouwen dienen de mannen en jij moet bewijzen dat je een man kan zijn voordat je mag leiden."

De Beren Stam heeft altijd de Natie Ruxdor geregeerd, maar zonder mannelijke afgezant, om in de voetstappen te treden, zal Klawdia, de dochter van het stamhoofd en enigskind, moeten strijden in de " Bestial rite of passage" tegen de vier jongens, de opvolgers van de andere vier stammen, om haar familie's soevereiniteit te behouden.

De competitie wordt gehouden in de gevaarlijke Death Peak bergen en staan de vijf sterkste stammen (Beer, Leeuw, Wolf, Slang en "Hawgrald" grote roofvogel) haaks tegenover elkaar in de strijd om het leiderschap. Allemaal zullen ze hun stam's dier moeten slachten en terug keren met een deel van het beest. Elke deelnemer is onder toezicht gesteld van een ouder van een van de andere stammen, om er voor te zorgen dat er niet vals gespeeld wordt.

Mijn recensie


Mijn eerste gedachte was dat ik een shifters verhaal zou krijgen, een beer shifter of zo iets. Ik was echt in het humeur voor zo'n soort verhaal. Alleen bleek dit dus niet zo'n verhaal, geen shifters maar echte beren, wolven, vogels, slangen en leeuwen.

Trouwens leeuwen in de sneeuw? Dit boek speelt zich af in de winter in de sneeuw, het vriest en de grond is wit van de sneeuw. Dat in combinatie met een leeuw, vind ik een rare combinatie. Helemaal als je bedenkt dat de hedendaagse leeuw toch echt in een ander soort klimaat leeft, zeg maar Afrika! Is verder maar een klein temperatuursverschil, ahum.

Desondanks was dit toch een een best goed verhaal! Het zat goed in elkaar, goed geschreven en het was mooi kort (100 pagina's). In mijn boek, is dit trouwens wel een novelle in plaats van een boek. Ik vond Klawdia een sterk personage, ik vond haar erg leuk, maar soms was ze een beetje naive. Aan de andere kant, zelfs ik zag dat bedrog niet aankomen. Echt het was een interessante ontwikkeling. Wat ik ook echt super vond waren de namen, ze klinken Scandinavisch. De namen passen erg goed bij het verhaal en bij de stammen.

Al met al was dit een zeer aangename novelle en ik kijk uit naar het tweede deel in de serie. De schrijfer laat ons namelijk achter met een grote cliffhanger!!! Dus als je van kort boeken houdt met veel actie een een prehistorisch tintje dan is dit wat voor jouw! Ik geef deze novelle 4 sneeuwvlokjes!


Music

Ik zat naar The Villagers te luisteren vorige week, toen dacht ik wow die tekst past eigenlijk best wel goed bij dit boek. Maar in plaats van "Becoming A Jackal" word Klawdia een beer. The muziek gaat gewoon goed samen met dit boek! Dus geniet er van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten