zaterdag 7 september 2013

Filmrecensie: Warm Bodies


Titel van de film: Warm Bodies
Jaar: 2013
Regisseur: Johnathan Levine
Titel van het boek: Warm Bodies
Serie(s): Warm Bodies #1
Schrijver:  Isaac Marion
Uitgave: 28th, October, 2010Uitgever: Vintage (UK) / House of Books (NL)
Taal: Engels, Nederlands e.a.
Aantal bladzijde: 240 p.

 

Het verhaal

R is een zombie. Hij vindt het niet fijn, maar leerde ermee leven. Samen met honderden ondoden zwerft hij rond op een verlaten vliegveld.

Tijdens de jacht op avondeten stuit R op de stoere Julie, die hij tegen al zijn instincten in redt van de andere zombies. Julie merkt al gauw dat R anders is. En R ervaart plots wel erg menselijke gevoelens…

Maar generaal Grigio, Julie's vader en militaire leider van de overlevenden, gelooft niet dat de zombies kunnen veranderen. Zijn missie: het uitroeien van elke zombie die zijn pad kruist…

Recensie

Wow wat een geweldige film zeg! Echt geweldig! Ik werd er echt verliefd op, wie had dat ooit gedacht, het was zo schattig! Oh trouwens R. was ook wel sexy! Mag ik dat zeggen, ik doe het gewoon! LOL

Ik vind dat ze dit echt heel goed hebben neergezet, nu moet ik het boek wel lezen! Ik weet het slecht he dat ik het boek niet eerst gelezen heb. Meestal lees ik toch eerst het boek voor ik de film ga kijken. Of ik moet niet weten dat er een boek is, dat heb ik ook wel eens gehad, heb jij dat ook wel eens?  En als het dan een goeie film is dan wil ik eigenlijk direct het boek gaan kopen!

In ieder geval, ik vond dit een goeie film, ondanks het feit dat ik niet echt gek ben op zombies. Maar dit perspectief vanuit het oogpunt van een zombie die verliefd wordt op een mens, het was zo schattig! Mijn eerste ervaring met zombies was toen ik Mortality gelezen heb! Zie mijn 5 schaatsers recensie hier:  Klik hier!. Ik weet zeker dat zombie ervaring twee niet zo lang meer op zich laat wachten, qua boeken dan he. Ik wil nu natuurlijk Warm Bodies lezen en ook het 2 de deel van Mortality!

Waardering


Al met al was dit een geweldig liefdesveraal, wat het ook een film maakt voor mensen die niet zo van zombies houden (zoals ik). Ik ga hiervoor dezelfde waardering gebruiken als bij boeken. En omdat ik deze film echt super mooi vond krijgt hij 5 schaatsers!!!!

2 opmerkingen:

 1. You know, I didn't enjoy this movie. I like my zombies scary, not romantic. Great review!

  Sarah @ Kitties Like Books Too

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lol I loved it, but I am just a sucker for romance, lol.. Maybe I ll get into scarier movies when I am getting used to the whole zombie thing.

   Verwijderen