zaterdag 20 juli 2013

Swining Saturdays #7 ~ Folky Top 5


Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!

Hey lieve lezers! Het is weer tijd voor een swingende top 5!!!  Wat vind je van mijn plaatje voor deze wekelijkse top 5?? Ik ben er zelf erg blij mee! Ik wil graag een van mijn oud-klasgenoten bedanken voor het maken van deze mooie banner, die we gebruikt hebben in een van onze projecten! Dus DANK JE WEL!!! Je weet wie je bent!!!  Vandaag bestaat de top 5 uit volksachtige liedjes, oftewel Folk muziek. Nog een genre waar ik fan van ben en waar ik veel van op mijn computer heb staan, van beroemde tot redelijk onbekende bands. Deze top 5 is een mix van beide! Geniet er van!

1. Mumford and Sons ~ Timshel

Dit is op het moment mijn favoriete nummer, ik heb me nog niet verdiept in hun nieuwe cd Babel. De eerste CD Sigh No More is geweldig!

2. The Civil Wars ~ 20 Years

Ze hebben een nummer gedaan met Taylor Swift voor De Hongerspelen, Safe and Sound. Ik vond dat nummer zo mooi dat ik hun album gedownload heb en dat was zeker de moeite waard want het is steengoed!


3. Laura Marling ~ Rambling Man

Ik kwam Laura Marling tegen toen ik Lowlands zat te kijken op tv, ik was helemaal in trance zo mooi! Ik kon gewoon niet stoppen met kijken!

4. Flogging Molly ~ If I Ever Leave This World Alive

Ik denk niet dat deze band een introductie nodig heeft maar hier issie: DE BESTE FOLK BAND DIE ER IS!!!!! Ik heb ze twee keer live gezien en ze staan met ongeveer 10 man op het podium met allemaal een ander instrument in hun handen! Echt een unieke belevenis!

5. Ha Ha Tonka ~ Close Every Valve To Your Bleeding Heart

Ik weet niet zeker waar ik deze band van ken, maar volgens mij stond er een nummer van hun in de Twilight playlist. Ik vond het een erg vreemde naam voor een band, dus ik was nieuwsgierig, nu blijkt dat ze hele goeie muziek maken!

Dat was het weer voor deze week's Top 5. Wat is jou Top 5 Folk  liedjes?
Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? Stuur dan een email naar: icequeensbookshelf@gmail.com  Ben benieuwd wat jou top 5 zal zijn!

4 opmerkingen:

 1. I have loved basically everything that I've heard from both The Civil Wars and Mumford and Sons, so even though I haven't heard those songs you featured, I know I would love them.

  I really need to check out the other artists you mentioned.

  Great post. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Kaitlin!!! Be sure to check out Flogging molly if you like Mumford and Sons you might like them too! I don't always pick the songs that have been popular on the radio and such.. Which makes it more fun because I get to introduce them to you! :)

   Irene

   Verwijderen
 2. Ahhhhh Flogging Molly! Dit nummer was onze eerste dans bij m'n bruiloft :)
  28 juli staan ze in de Melkweg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt hoe vet is dat! Het is echt een van mijn favoriete nummers van Flogging Molly! Het was ook het nummer dat gespeeld werd bij de aftiteling van de film PS I love you, daarna kon ik de film nog meer waarderen!

   Ik denk dat ik wel ga 28 Juli!

   Verwijderen