zaterdag 29 juni 2013

Swinging Saturdays #5 ~ Top 5 Gothic Rock


Swinging Saturdays is een muzikale meme georganiseerd door Ice Cold Passion, om onze passie voor muziek te kunnen delen. Het doel is om een muziek top 5 (of top 10) te maken van het genre of artiest die je leuk vindt. Of wees creatief en deel een top 5 met een bepaald thema! Bijvoorbeeld een boek soundtrack, grappige liedjes of liedjes voor op een regenachtige dag top 5!

De top 5 van vandaag, is mijn top 5 Gothic Rock artiesten! Vroeger luisterde ik heel veel Gothic Rock maar tegenwoordig niet meer, alleen als ik er voor in het humeur ben, dat is dus niet zo vaak meer.

Wat ik zo leuk vind aan Gothic rock is dat het klassieke muziek combineert met hard rock/ heavy metal, ik vind dit een erg geslaagde combinatie! Over heavy metal gesproken, wist je dat de lead zanger van System of a Down ooit ook begonnen is als opera zanger?

Mijn favoriet Gothic Rock band aller tijden is toch wel Nightwish, hun muziek zal me nooit vervelen! Ik vind het wel ontzettend jammer dat Tarja uit de band is. Haar stem is geweldig, heb nog nooit iets vergelijkbaars gehoord! Nightwish, of zal ik gewoon Tuomas Holopainen zeggen heeft onlang ook een film uitgebracht, deze heet Imaginairium! Er is nu  ook een reclame op tv, die een liedje gebruikt dat Nightwish ook gedaan heeft, het blijft me steeds herinneren aan deze top 5.

1. Nightwish ~ Creek Mary's Blood

Ik hou van bijna alle nummers van Nightwish, wat dit nummer zo speciaal maakt is de indiaan die er aan mee werkt, geweldige stem, heel bijzonder om te zien. Ook de tekst spreekt me heel erg aan, het gaat over wat er met zo veel oude volken is gebeurt, verdreven van hun eigen land.


2. Within Temptation ~ Jillian

Hier was ik bij!!!! Dit was een 2-urig concert en een van de beste waar ik heen geweest ben!

3. Epica ~ Cry For The Moon

Nog maar een Nederlandse band dan maar, erg mooi! Ook hun heb ik een aantal keer live gezien. Dit hangt toch meer tegen de heavy metal kan aan..

4. Evanescence ~ Thoughtless (Korn cover)

Dit is een liedje dat mij jarenlang op de been heeft gehouden, laat je niet kwetsen. Sta op en zing dit, totdat je weer sterk genoeg bent om verder te gaan.

5. After Forever ~ My Pledge of Allegiance #1

Ik geloof dat de Nederlands goed zijn in het maken van Gothic Rock en heavy metal, want hier is nog een Nederlandse band! After Forever, volgens mij heb ik ze ook een keer live gezien! Nu ik er over nadenk, ze stonden in het voorprogramma van Within Temptation (op Java Eiland).Dat was het weer voor deze week's Top 5. 
Wat is jou Top 5 deze week? 
Wil je een keer mijn gast zijn bij Swinging Saturdays, en jou muziek delen? Stuur dan een email naar: ijskoudepassie@gmail.com. Ben benieuwd wat jou top 5 zal zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten