donderdag 13 juni 2013

GFC ~ Google Friend Connect

Hier boven hoe Google
Friend Connect eruit ziet, voor de mensen die dat nog
niet wisten.
Deze post is voornamelijk gericht aan bloggers, zoals je misschien al wel weet (of misschien ook niet), dat er geruchten gaan over het verdwijnen van Google Friend Connect.

Ik heb hier over gelezen op verschillende blogs, maar vanuit Google zelf heb ik hierover nog niks gelezen. Maar omdat dit gerucht niet verdwijnt wil ik toch voorbereid zijn op deze ontwikkeling, en ik wil jullie hiervan graag bewust maken.

Wat betekend het als GFC verdwijnt? Dit betekend dat waarschijnlijk dat je al de GFC volgers kwijt raakt. Om dit te voorkomen, ben ik begonnen om mijn nieuwe volgers, te verwijzen naar andere manieren om mijn blog te volgen, met de reden dat GFC in de toekomst misschien verdwijnt.

Ik wou jullie hiervan toch even op de hoogte stellen, als je mij in de toekomst wil kunnen blijven volgen, kun je overwegen om dit via die volgende wegen te doen:Bloglovin:  Dit is echt een aanrader, deze site is erg gebruiksvriendelijk, het help je je blogs die je volgt te ordenen en je kunt makkelijk navigeren door je blogs. Ook geeft Bloglovin aan welke posts je gelezen hebt en welke niet (erg handig)! Dit is erg handig als je heel veel blogs volgt net als mij.   

Networked Blogs:  Networked Blogs werk op een zelfde manier als Bloglovin, ook erg gebruiksvriendenlijk en houdt ook bij welke post je gelezen hebt. 

Google +:   Je kunt me ook volgen via Google +, dit is ook nieuw voor mij, en ik ben nog aan het uitzoeken hoe het allemaal werkt! Ik denk dat dit de vervanger wordt voor GFC. 

Facebook: Natuurlijk kun je me ook volgen via facebook, waar ik mijn blog updates op publiceer, maar hier kun je ook andere leuke dingen vinden zoals quotes, grappige foto's over lezen en schrijven, gratis boeken en andere grappige boek gerelateerde dingen. 

Twitter: Je kunt me ook volgen via twitter, waar ik ook mijn blogupdates publiceer, en die ook gekoppeld is aan mijn facebookpagina, dus je hoeft niets te missen! 

Goodreads: En als laatste, natuurlijk GoodReads, volg mijn recensies of wordt mijn vriend! Op Goodreads, kun je zien wat ik nog wil lezen, wat ik op het moment aan het lezen ben, de schrijvers die ik volg, mijn boekenplanken met wat ik al gelezen heb etc. Dit is een van mijn favoriete websites! 

Email: Je kunt me nu ook via de mail volgen!

Wil je nog meer weten over de verdwijning van GFC lees dan dit geweldige artikel van Parajunkee : Prepare for Google Friends Connect to be Discontinued

4 opmerkingen:

 1. What about following through e-mail or RSS?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks for mentioning it! I haven't put up those options yet, that is why I haven't mentioned them.. I will dive into that as well, but for now, these are the current following options.

   Verwijderen
 2. Just made a post about it too! I don't want people to lose all their GFC followers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I thought it was time, I should make my readers aware of it, since I notice many ppl are still uninformed about it.

   Verwijderen