woensdag 15 mei 2013

Boeken: Hush, Hush ~ Becca Fitzpatrick


Titel: Hush, Hush
Serie: Hush, Hush #1
Nederlandse Titel:Drift
Schrijver Becca Fitzpatrick
Uitgave: 13, Oktober, 2009
Uitgever: Simon Schuster/House Of Books B.V.
Taal: Engels, Nederlands a.o.
Aantal pagina's: 391p.
Leeftijdscategorie: Young Adult, jongvolwassenen
Andere boeken in deze serie:
Crecendo - Dwalen #2
Silence - Dromen #3
Finale - Dreiging #4


Over Hush, Hush

Nora Grey, een heel gewoon meisje, krijgt een nieuwe klasgenoot: Patch. Hij is knap en heel irritant. Jammer genoeg moeten ze samenwerken bij scheikunde, hoewel Nora dat veel liever met haar beste vriendin Vee zou doen.
Patch blijkt veel over Nora te weten meer nog dan haar beste vriendin over haar weet. Bovendien lijkt het wel of ze hem overal tegen komt: in de bibliotheek, op de pier, in haar favoriete eettentje...

Er gebeuren mysterieuze dingen en Nora weet niet meer wat de realiteit is. Dat Patch er iets mee te maken heeft is wel duidelijk. Maar wat precies? Wie is hij werkelijk en is hij wel te vertrouwen? Als ze de waarheid probeert te achterhalen blijkt deze schokkend onrealistisch te zijn.

Zelfs in haar stoutste dromen, had ze niet gedroomt dat deze dingen echt zijn, en haar wereld op zijn kop zetten zonder dat ze daar toestemming voor heeft gegeven. En het lijkt allemaal om haar te gaan, kan ze de juiste beslissing maken?

(Bron: Bol.com)

Belangrijke personages

Waarschuwing: Bevat spoilers!

Nora: Het verhaal wordt verteld vanuit Nora's perspectief. Nora is een gemiddelde menselijke tiener. Tenminste dat is wat zij denkt. Het blijkt dat ze toch niet helemaal menselijk is, aan het einde van het boek.

Patch: Patch is een gevallen Engel, die alles op alles wil zetten om mens te worden, tot dat hij Nora ontmoet. Hij is het grote mysterie van het verhaal, de mysterieuze knappe jongen, die er voor zorgde dat ik het boek toch uit heb gelezen. Ik vind Patch dan ook de meest interessante personage uit het hele boek.

Vee:Vee is Nora's beste vriendin. Ik vond haar een beetje (heel veel) naief. Ze vertrouwt wilt vreemde die ze alleen op school tegen komt, en luistert niet naar haar beste vriendin(Nora). Ze word bijna meteen verliefd op Jules, dit lijkt mij niet echt realistisch.

Elliot:
Elliot is de nieuwe jongen die overgeplaatst is van een prive school. Hij lijkt de schurk te zijn in dit boek, maar niets blijkt minder waar. Aan het einde moeten we toch tot de conclusie komen dat hij het slachtoffer was, maar waarvan???

Jules/Chauncey:
Van Jules zien we niet zo heel veel in het boek, hij verdwijnt vaak plosteling, en we komen pas aan het einde van het boek er achter waarom. Dit was een complete verassing die ik niet aan had zien komen. En ook hij blijkt niet menselijk te zijn.


Mijn Mening

Dit boek was niet zo goed als dat ik verwacht had, het was teleurstellend voor mij. Ik heb veel recensies gelezen over dit boek, met lovende woorden en ook de reacties op de verschillende groepen op Goodreads waar ik lid van ben waren er erg over te spreken.

Het had voor mij geen wow-factor, geen emotionele diepgang, zoals ik die wel met veel ander boeken heb.

De reden hiervoor is dat ik de personages  niet emotioneel en soms zelfs erg abstract vond. Vooral Nora was erg abstract, zij maakte het verhaal voor mij moeilijk om te lezen. Patch, met zijn grappige opmerkingen en mysteries was voor mij de reden om verder te lezen.

Ondanks dat dit verhaal niet overweldigend goed was, is het toch een "page-turner", makkelijk en snel te lezen. Wel vond ik de tijdframes en de eindes van de scenes soms abrupt en verwarrend.
Het is een OK begin van de serie, ik ga zeker de andere delen lezen. Hopelijk zien we dan wat meer van Patch, ik ben benieuwd naar zijn achtergrond. Dus: Meer Patch, Minder Nora. Hierboven staan wat typische Patch quoten, deze vertaal ik niet omdat dan de essentie verloren gaat.

Tot slot wil ik nog zeggen dat ik het jammer vind dat ze voor de Nederlandse cover niet dezelfde afbeelding hebben gebruikt. De cover zoals boven aan is de originele cover, de Nederlandse is te lelijk voor woorden (sorry, kan er niks anders van maken).

3 sterren voor dit boek dat zijn beloftes niet waar maakte voor mij.3 opmerkingen:

 1. Hi! I am a new follower I love the double language in your blog :) I havent read hush hush cause I am not into angels but your review was very nicely done. If you take book review reqs from Indie authors check me out and let me know.
  http://hauntedgravebooks.blogspot.com/p/my-novels.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I sure do tak review reqs from indie authors!If you check out my review page you will find some indie authors there.. I glad you like my review! Ill check out your page! I would be happy to review your work!

   Verwijderen
  2. You can contact me @ benthemirene@gmail.com

   Verwijderen