vrijdag 10 mei 2013

Boeken: Existence ~Abbi Glines


Titel: Existence
Serie: Existence #1
Schrijver: Abbi Glines
Uitgave: 13th December 2011
Uitgever: Wild Child Publishing
Taal: Alleen verkrijgbaar in het Engels
Aantal pagina's: 161 p.
Leeftijdscategorie: Young adult, jongvolwassenen
Andere boeken in deze serie:
Predestined #2
Leif #2.5 (Novella)
Ceaseless #3

Over Existence

Wat als de dood je niet alleen achtervolgt, maar ook stalkt?

Pagan Moore, ziet haar hele leven al zielen, die de gewoonte hebben dwars door muren te lopen, en door niemand anders gezien te worden. Om gewoon te kunnen blijven, negeert ze de zielen, maar wanneer er tegen haar begint te praten is het hek van de dam. Deze ziel wil haar niet alleen laten, en dan is hij ook nog eens een ontzettende sexy jongen om naar te kijken.

Ze weet dat hij dood is, maar toch is ze gefascineerd. Wat ze zich niet realiseerd is dat haar tijd hier op aarde bijna om is en de pratende ziel blijk toch geen ziel te zijn.

Hij IS de DOOD en hij staat op het punt alle regels te schenden.

Mijn Mening

Allereerst, de voorkant is ge-wel-dig! Hij is simpel maar schitterend!

De dood did al de regels breekt... Mmm ik dacht altijd dat de Dood geen baas had, dat Dood kan doen en laten wat hij maar wil. Aan de andere kant als ik ga kijken naar de Griekse mythologie, Hades moet toch naar zijn broer de Oppergod Zeus luisteren als het er op aan komt. Dus hij heeft een baas. Tuoni en de Valkyrjas gehoorzamen Oppergod Odin, dus dat is God des Doods twee die een baas heeft. Toch blijkt ook uit de mythologie dat Dood niet altijd even goed luisterd, dus het kan beide kanten op gaan.

Dit boek is er een waar je langzaam verliefd op word, als de personages groeien in hun liefde, emoties, en gedachten groei jij met ze mee. Al begreep ik sommige keuzes van Pagan (wat een lelijke naam zeg) niet  helemaal.  Bijvoorbeeld haar relatie met Leif "haar vriendje", waar ze niet verliefd op is maar meer ziet als een goede vriend. Ze had veel momenten waar ze hem dit had kunnen vertellen, en toch deed ze het niet. En dan worden we achtergelaten met een "cliffhanger" van jewelste. Ik heb direct het tweede boek opgezocht om te kijken of ik de info die ik zocht kon vinden, zodat ik in ieder geval rustig kon slapen.

Als Dank/Dood, besluit Pagan te verlaten, belandt zij in een instelling voor mentaal labiele mensen. Daar ontmoeten we de meest interessante bij-personage die je maar kunt bedenken Gee! Bij deze overhandig ik, jou Gee, de Prijs voor Meest Interessante Bij-Personage haha... En dan blijkt ze ook nog eens geen mentaal labiel persoon te zijn!

En dan hebben we natuurlijk nog onze rockende Dood, Dank! De knapste jongen van de school en zijn muziek is hartverscheurend. De liedjes die hij voor Pagan schrijft, om haar te vertellen wie hij is, zijn schitterend! (Lees de quote hierboven) Hij zingt Pagan iedere avond in slaap, hoe romantisch is dat! Romantischer kan ik me niet voorstellen. Hij mag van mij met zijn gitaar iedere nacht wel verschijnen! Ik zou wel eens deze teksten op muziek willen horen (en dan niet in me hoofd) maar gezongen door Ville Vallo (HIM) of door Nate Ruess (Fun).

Waardering

5 mooie sterren voor dit geweldige boek * een diepe buiging voor de schrijfster Abbi Glines*


Quotes:


“You tempt me. I can't be tempted. I'm not made to be tempted, but you, Pagan Moore, you tempt me. From the moment I came for you I was drawn in. Everything about you.."One of his hands left my waist and moved up to gently caress my arm. "You make me crazy with need. With want. I didn't understand it at first. But now I know. It's your soul calling to me. Souls mean nothing to me. They aren't supposed to. But yours has become my obsession.”


Muziek

H.I.M. ~ Gone With The Sin

Dit is hoe Dank zou moeten klinken.

Muse ~ Plug in Baby

Dank in concert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten