maandag 15 april 2013

Boeken: Redemption ~ Fallyn #1 ~ Venise Webb

Hey Iedereen,

ik ben heel erg druk geweest de laatste weken met school, vertalen, en het zoeken naar een baan (Dat laatste valt niet echt mee) dus ik heb niet zo veel tijd gehad om te lezen of te bloggen. Dit weekend heb ik dan eindelijk Redemption van Venise Webb uit gelezen! Wow wat een boek! Dus hier de recensie!

Titel: Redemption
Schrijfster: Venise Webb
Serie: Fallyn #1
Uitgave: 3 Februari 2013
Uitgever: Venise Webb (gepubliceerd in eigen beheer)
Aantal pagina's: 621 pagina's
Andere boeken in deze serie: 
Retribution Fallyn #2 (nog niet gepubliceerd)
Taal: Alleen verkrijgbaar in Engels
Leeftijdscategorie: Young adult (jongvolwassenen)

Over Redemption

Dit is het verhaal van ware liefde (soulmates) die zich binden, wat hen het middelpunt van de belangstelling maakt en bijna een oorlog tussen goed en kwaad veroorzaakt.

Dit is het verhaal van Fallyn ofwel Piré of Piredia, engel, gevallen engel en moeder van alle vampieren. Fallyn heeft veel fouten gemaakt in haar lange leven, die resulteerde in gevangenschap in hel, waarna ze weer vrijgelaten wordt om haar rotzooi op te ruimen. Zal ze hierin slagen?

Ze wordt (door de engelen) naar Redemption gestuurd, een dorp in Amerika, waar ze oog in oog komt te staan met haar soulmate, Shayne. Shayne is een gewone football spelende gemiddelde maar knappe scholier. Hij gaat volledig voor  de bijl als hij het nieuwe meisje op school ziet, maar zij wijst hem iedere keer weer af. Maar hoe kun je de chemie tussen jou en je soulmate negeren?

Fallyn heeft geen interesse en is te druk met het opruimen van wat zij heeft gecreëerd. Uiteindelijk binden Shayne en Fallyn hun connectie, waardoor de hel los breekt, en Lillith vrijgelaten wordt.

Lillith wordt de moeder van alle demonen genoemd haar doel? De wereldheerschappij en de vernietiging van de mensheid. Fallyn en Shayne bevinden zich op de rand van de afgrond. In het midden van een eeuwenoude oorlog tussen goed en kwaad.

Belangrijke personages:

Fallyn: Ging bij de naam Piredia toen ze een engel was, veranderde haar naam in Piré toen ze viel, en naar Fallyn toen ze vrijgelaten werd uit hel.  

Shayne: Een gewone tiener, en soulmate van Fallyn

Adia: Fallyn's beschermer/voogd en ziener

Sophie/Aalbiel: Fallyn's beste vriendin in de hemel, gereïncarneerd als Sophie, tweeling zus van Shayne.

Gabriel: Een aarstengel

Nade: Een helhond en vriend van Fallyn

Brice: Shayne's beste vriend en heks

Lillith: Een succubus de moeder van alle demonen

Puck: Een oplichter/bedrieger, die het leuk vind om te spelen met mensen.

Erik/ Alberic: De vampier die Fallyn heeft gecreëerd

Mijn Mening

Dit boek is een van de interessantste en intrigerende boeken over engelen/demonen die ik tot nu toe gelezen heb. Een liefdes verhaal van twee soulmates, die bij tijd en wijlen elkaar in de haren vliegen, wegduwen en geweldige sarcastische opmerkingen maken.

Ik heb gelachen om deze geweldige opmerkingen, de humor in lastige situaties, de verhouding tussen Shayne en Fallyn, maar ook tussen Fallyn en Adia. Wie ook grappige en emotionele momenten opleverde. Ik was zo geëmotioneerd op sommige momenten dat ik zelfs een traantje moest laten vallen. Ook kon ik soms de personages wel voor hun kop slaan!

Dit verhaal word niet alleen verteld door Shayne en Fallyn, maar ook door Adia, Brice, Sophie en Lillith. En de flashbacks naar Fallyn's verleden, zijn fascinerend en goed beschreven.

Je weet nooit welke kan het op gaat in dit boek, ook als je hem weg legt denk je er nog over na. Wie is die rare man in die hut? Waarom was Lillith vrijgelaten uit hel en wat heeft dit te maken met Shayne en Fallyn's verbinding? Het mysterie lost zichzelf gaande weg het boek vordert. Ik kan niet wachten tot het volgende boek!

Muziek

Was ik het toch bijna vergeten! Normaal gesproken krijgen jullie van mij altijd een muziek suggestie bij het boek, en hier is ie. Zoals beschreven in het boek, alles van Adele.


Maar de liefde tussen Shayne en Fallyn is beschreven in een Non-adele liedje. Soldier van Gavin DeGraw, past hierbij perfect!Koop het boek hier

7 opmerkingen:

 1. Hi, Thanks for following me back! I saw your blog on goodreads. I like Dutch and I want to learn it, though it's very hard lol. And I saw that you write in both in english and dutch so I was excited.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yeah Dutch is one of the most difficult languages in the world! Glad you like my billingual blog! This way, ppl in the Netherlands and around the world can enjoy it!

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor ik ben bijna klaar met mijn studie International Business and Languages!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mwaah alleen Duits en Spaans vind ik echt moeilijk voor de rest viel het wel mee. Dat zijn ook mijn laatste twee vakken die ik nog moet. Wat studeer jij?

   Verwijderen